ITP: 0754 307 225 TLV: 0747 734 241
|
Lun - Vin 08:00 - 17:00
Top
 
GET TO KNOW US

Intrebari frecvente

Gaseste o intrebare frecventa

Caut un ITP in Bihor deschis Sambata. Aveti program si Sambata?

Da! Statia ITP Manhatten este deschisa si Sambata. Doar cu programare.

Pot sa ma prezint cu autovehiculul murdar pentru realizarea ITP?

De regula autovehiculul trebuie sa fie curat. Daca autovehiculul dumneavoastra este prafuit (utilizare zilnica, nu este o problema), in schimb daca autovehiculul este mai murdar de atat (noroi, etc.) nu va putem primi.

Pot sa ma prezint cu o anvelopa diferita fata de celelalte?

Conditiile pentru efectuarea ITP in ceea ce priveste anvelopele sunt urmatoarele:
-presiunea in anvelope trebuie sa fie la valoarea sa nominala,
-dimensiunile jantelor si a anvelopelor nu trebuie sa difere fata de dimensiunile inscrise in cartea de identitate a autovehiculului,
-modelul si dimensiunea anvelopelor trebuie sa fie identica pe aceiasi punte (anvelopele de pe fata identice si anvelopele de pe spate identice)

Ce documente imi sunt necesare la ITP?

In momentul in care va prezentati la statia ITP Manhattan, va sunt necesare: cartea de identitate a vehiculului (CIV), certificatul de inmatriculare a vehiculului (talon) si cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul (nu este necesara cartea de identitate a propietarului).

Cat costa ITP-ul?

Pretul ITP este stabilit de fiecare statie in parte. Preturile nostre le gasiti AICI

Mi-a expirat ITP-ul, mai pot circula cu masina?

Nu. In cazul conducerii unui autovehicul cu ITP-ul expirat, la controlul efectuat de un agent al Politiei Rutiere, riscati retinerea certificatului de inmatriculare si o amenda cuprinsa intre 1305 si 2900 de lei. Din acest moment nu veti mai putea efectua ITP in statia ITP Manhattan, ci veti fi obligat sa va deplasati catre o unitate judeteana a Registrului Auto Roman.

Sunt in vacanta si mi-a expirat ITP-ul, ce pot sa fac?

Puteti efectua ITP-ul in orice statie ITP Manhatten, cu conditia de a avea la dumneavoastra documentele necesare si autovehiculul in stare tehnica buna.

Ce presupune o verificare ITP?

ITP-ul este verificarea ansamblurilor si subansamblurilor autovehiculului. Aceasta include printre altele verificarea sistemului de directie, a sistemului de franare, a emisiilor poluante si a luminilor.

Cat este valabil ITP-ul pentru un autoturism?

In cazul autoturismelor valabilitatea ITP-ului este in prezent de doi ani.

Cum aflu cand imi expira ITP-ul?

Daca nu aveti certificatul la indemana, dar aveti cartea de identitate a vehiculului (CIV) sau stiti seria de caroserie (VIN), puteti afla aceasta informatie AICI.
Daca aveti la indemana certificatul de inmatriculare (talon), verificati ultimul inscris din rubrica “Inspectii Tehnice Periodice”

Este necesara prezenta proprietarului autovehiculului pentru efectuarea ITP?

Nu, insa persoana care prezinta autovehiculul trebuie sa aiba asupra sa un act de identitate.

Nu am trecut ITP-ul. Ce trebuie sa fac? Mai pot circula cu masina legal?

Primul lucru care trebuie facut este remedierea defectiunilor care au dus la acordarea calificativului “respins” pentru autovehiculul dumneavoastra. Daca in termen de 30 de zile deficientele autovehiculului dumneavoastra au fost rezolvate va puteti prezenta la aceiasi statie ITP pentru o reverificare, caz in care tariful pentru aceasta va fi redus semnificativ. Daca se depasesc cele 30 de zile, se va achita tariful ITP intreg.
In acest timp daca ITP precedent mai este valabil, aveti drept de circulatie pe drumurile publice. Daca ITP-ul a expirat riscati retinerea talonului si amenda, in cazul in care sunteti depistat de organele de control. De aceea este recomandat ca programarea la statia ITP Manhattan sa se faca cu cateva zile inainte de expirarea ITP si NU in ziua in care expira ITP sau dupa expirarea acesteia.

Am cumparat un autoturism, trebuie sa ii fac ITP?

ITP-ul isi pastreaza valabilitatea chiar si in cazul schimbarii propietarului si a numarului de inmatriculare a autovehiculului. Politia va avea grija sa treaca pe certificatul nou valabilitatea ITP-ului. In schimb daca autovehiculul nu avea ITP valabil, aveti obligatia sa va prezentati la o statie ITP.

Am pierdut talonul autovehiculului. Am obtinut unul nou. Cum fac sa trec pe el valabitatea ITP?

Va deplasati cu actele necesare ITP la statia ITP unde ati efectuat ultima data inspectia. Vi se va elibera un duplicat al verificarii ITP.

Am observat ca am ITP-ul expirat, ce trebuie sa fac?

Daca nu v-a fost retinut certificatul de inmatriculare a vehiculului in urma unui control in trafic, va asteptam la statia ITP Manhattan pentru efectuarea ITP-ului. In cazul in care nu folositi autovehiculul pentru a circula pe drumurile publice, implicit daca nu il folositi deloc, nu aveti obligatia sa efectuati ITP.

INTERESAT?

Ai o intrebare?