ITP: 0754 307 225 TLV: 0747 734 241
|
Lun - Vin 08:00 - 17:00
Top

Verificare tahograf
si limitator de viteza

Tahografe Alesd Tahografe Alesd

Verificare tahograf si limitator de viteza

Venim in intampinarea companiilor de transport cu serviciul de verificare tahografe firma noastra fiind printre putinele de pe raza judetului Bihor autorizate de RAR pentru acest serviciu.
Tahografele trebuiesc verificate periodic la maximum 2 ani, verificarea se poate face numai de agenti economici autorizati si monitorizati de RAR.

Dovada de verificare pentru tahograf si limitatorul de viteza(daca este cazul) este valabila 2 ani, aceasta trebuie sa contina pe partea detasabila o holograma cu simbolul RAR, partea detasabila se lipeste pe stalpul masinii si peste ea se aplica o folie de protectie inscriptionata cu simbolul RAR.

Informatii referitoare la verificarea tahografului si a limitatorului de viteza:

Pentru efectuarea verificarii periodice a tahografului si a limitatorului de viteza este necesara o copie a carti de identitate a masini.

Anvelopele montate pe puntea motrica trebuie sa corespunda la dimensiuni cu cele inregistrate in cartea de identitate.

Este necesar sa va prezentati cu masina la punctul de lucru din Alesd, str. 1 Decembrie nr.68. Vehiculele care nu au limitator de viteza, trebuie sa aiba trecut in cartea de identitate, la rubrica

„Viteza maxima constructiva”, o viteza mai mica sau egala cu 90 km/h.

Daca doresti sa-ti faci o programare

Ce sunt tahografele?

Tahografele sunt aparate de masura si control menite sa inregistreze km efectuati de autovehicule si activitatiile soferilor.Tahografele sunt de trei tipuri: analogice, modulare si digitale. Toate vehiculele aflate la prima inmatriculare dupa data de 01.01.2007 trebuie sa fie dotate cu tahografe digitale. La achizitionarea unui vehicul nou dotat cu tahograf digital trebuie avut in vedere ca acesta trebuie sa contina urmatoarele: seria de sasiu (VIN); tara unde este inmatriculat si numarul de inmatriculare.

Tahografele trebuiesc verificate periodic la maximum 2 ani, verificarea se poate face numai de agentii economici autorizati si monitorizati de RAR.

Dovada de verificare pentru tahograf si limitatorul de viteza(daca este cazul) este valabila 2 ani, aceasta trebuie sa contina pe partea detasabila o holograma cu simbolul RAR, partea detasabila se lipeste pe stalpul masinii si peste ea se aplica o folie de protectie inscriptionata cu simbolul RAR.

Tahografele analogice si modulare fac inregistrarile pe diagrame. Diagramele sunt standard si pot fi cu scala de 100km/h; 125km/h; 140km/h 180km/h, acestea trebuie sa corespunda cu domeniul de masurare al tahografului, care sunt folosite.

Tahografele digitale fac inregistrarile in memoria lor interna si pe cardurile soferilor, cu toate acestea tahografele digitale folosesc o hartie speciala pentru imprimat, pe aceasta se pot tiparii mai multe rapoarte din memoria tahograflui sau din memoria cardului, este obligatoriu sa existe cel putin o rola cu hartie in tahograf. Datele din tahografele digitale trebuiesc descarcate la cel mult 3 luni, iar datele din cardurile soferilor trebuiesc descarcate la cel mult 28 de zile calendaristice.

In cazul in care soferul a fost in concediu sau a condus o masina care nu necesita tahograf, acesta va trebui sa detina asupra sa un formular completat de societate prin care se atesta acest fapt. Formularul poate fi descarcat de pe site-ul ARR-ului, in sectiuna „Reglementari U.E.” pentru tahografe si limitatoare de viteza.

ECHIPA DE PROFESIONISTI

Servicii tahograf si limitator de viteza

Eliberare dovada de verificare pentru orice tip de tahograf, valabila 2 ani.

Verificare orice tip de tahograf si limitator de viteza

Calibrare tahografe.

Montare si comercializare tahografe digitale

Descarcarea si interpretarea datelor din cartela soferului si din tahograful digital (obligatoriu descarcat cardul de sofer la 28 de zile si la 90 de zile tahograful digital doar cu cardul de companie care este emis de ARR)

Instruire privind utilizarea tahografului digital.

Vanzari de diagrame si accesorii tahografe

Informatii de contact

Adresa:

Alesd, Bihor, Romania / Str.1 Decembrie, nr.68

Contact:

ITP: 0754 307 225
Email: contact@itpalesd.ro

TLV: 0747 734 241
Email: contact@itpalesd.ro